Brooklyn Beckham kan in voetsporen van vader David treden
Foto: EPA

De veertienjarige Brooklyn Beckham is goed op weg om in de voetsporen van zijn vader David te treden. De oudste zoon van de voormalige stervoetballer mocht donderdag immers een proeftraining afwerken bij de min 14-jarigen van Manchester United, de club waarbij David Beckham de jeugdreeksen doorliep. Dat meldde de krant Manchester Evening News vrijdag.

Brooklyn Beckham voetbalde eerder al voor de jeugd van LA Galaxy, Chelsea en Queens Park Rangers. Bij Manchester United moet hij eerst nog enkele proeftrainingen afwerken vooraleer hij zijn aansluitingskaart mag tekenen.

David Beckham debuteerde in 1992 op zeventienjarige leeftijd voor de Mancunians, waar hij onder de leiding van Sir Alex Ferguson uitgroeide tot clubicoon en symbool van een gouden generatie. Met United won Beckham zes landstitels, twee keer de FA Cup en de Champions League. De 115-voudige international beëindigde in mei op 38-jarige leeftijd zijn carrière. Momenteel zou hij volgens de Britse media plannen smeden om in Miami een voetbalploeg op te richten.