De groep uitgeprocedeerde Afghanen die al een tweetal maanden betoogt om een verblijfsvergunning te krijgen, houdt vrijdag een stille mars voor de uitgewezen en overleden Afghaan Aref. De 150-tal Afghanen stappen van hun verblijfplaats in de Schaarbeekse Poststraat naar het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block.

Met de mars willen de Afghanen op Allerheiligen Aref herdenken, de 20-jarige jongeman die na zijn uitwijzing uit België vermoord zou zijn door de Taliban in Afghanistan. Net als tijdens vorige betogingen stappen ze naar het kabinet van staatssecretaris Maggie De Block, wier migratiepolitiek ze als de schuldige voor zijn dood aanwijzen.

Al bijna twee maanden voeren Afghanen van wie de asielaanvraag is afgewezen of de asielprocedure nog loopt, acties voor verschillende kabinetten van ministers en hoofdkwartieren van partijen. Ze vragen een verblijfsvergunning voor vijf jaar voor wie hier al vijf jaar is en een verblijfsvergunning van een jaar voor wie hier al minstens drie maanden is.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in