Waasland-Beveren haalde geheel onverwacht een punt op Sclessin, maar dat heeft Standard vooral aan zichzelf te wijten. De Rouches kregen een lesje in efficiëntie. Minstens 15 doelpogingen had het vanavond tegenover 3 voor Waasland-Beveren, maar de Waaslanders scoorden wel evenveel keer: 2-2.

Luzon, die een schorsingsdag uitzat en de wedstrijd volgde van op de tribune, bleef roteren. Opare was geschorst, waardoor Kanu opnieuw in de ploeg kwam. Verder startten Vainqueur, Van Damme en Ezekiel op de bank. Bij Waasland-Beveren werd De Boeck ontslagen na het verlies tegen Lokeren en werd gehoopt op een schokeffect.

Standard nam een vrij goede start en Waasland-Beveren had aanvankelijk niet veel in de pap te brokken. Reza vertaalde dat overwicht in een voorsprong voor de Rouches, maar uit de eerste goede aanval stelde Emond vijf minuten later gelijk. De gelijkmaker gaf de Waaslanders duidelijk een boost. Het balbezit bleef voor Standard, maar Waasland-Beveren kwam er nu wel soms gevat uit.

Na rust ging en gretig Standard op zoek naar de 2-1 en het doelpunt kon niet uitblijven. Waasland-Beveren werd helemaal weggedrukt. Stam, al meermaals mee opgerukt, zette voor vanop rechts waarna Batshuayi de bal aannam met de rug naar het doel, zich goed breed maakte en dan in de draai binnen trapte.

Maar Standard gaf het opnieuw weg. Na de 2-1 liet het Waasland-Beveren opnieuw voetballen en Blondelle knalde van buiten de zestien op doel. Zijn schot week af en met een boogbal verdween de bal tussen de lat en de vingers van Thuram in doel. Een slotoffensief van de Rouches leverde geen doepunt meer op: Coosemans ging goed plat op een schot van Carcela, Batshuayi trapte alleen voor doel onbegrijpelijk naast en invaller Ezekiel trapte voorlangs. De Rouches misten de kans om uit te lopen op Club Brugge en Luzon heeft toch wat werk te verrichten.