Weinig allochtonen aan het werk is ‘complex probleem met gedeelde verantwoordelijkheid’
Foto: Wouter Van Vooren

Dat er in België zo weinig allochtonen aan het werk zijn, is een ‘gedeelde verantwoordelijkheid van het individu, de samenleving en van de bedrijven’. Dat zeggen werkgeversorganisaties in een reactie op de berichtgeving vanmorgen in De Standaard.

Nergens in Europa worden mensen met buitenlandse roots zo sterk benadeeld op de jobmarkt als in België. Dat stond dinsdag in de ochtendeditie van De Standaard, op basis van cijfers van Eurostat voor 2012. België bengelt in Europa helemaal onderaan wat tewerkstelling van niet-EU-migranten betreft. Hier is amper 61,5 procent aan de slag, tegen 73 procent voor de algemene bevolking, zo blijkt uit de cijfers.

De werkgeversorganisaties beklemtonen allemaal dat ze discriminatie veroordelen, maar dat het om een ‘complexe problematiek’ gaat, met een ‘gedeelde verantwoordelijkheid’.

In de eerste plaats wordt verwezen naar de specifieke achtergrond van de migrant in België. Volgens VBO-adviseur Michèle Claus is gezinshereniging een belangrijke factor, ‘zonder vereisten op het vlak van kwalificaties of talenkennis. Door te huwen met een partner uit het thuisland heeft dit ook gevolgen voor de tweede en zelfs derde generatie’, meent ze. De daar volgens haar uit volgende taalachterstand en minder bewuste studiekeuzes spelen ook parten, en ‘ook buitenschoolse activiteiten zijn minder bekend’.

Maar het VBO ziet ook een rol voor de samenleving. Zo kan de VDAB bijvoorbeeld een rol spelen door opleidingen te voorzien. ‘Kmo’s kiezen bovenal voor de juiste man of vrouw op de juiste plaats.’ Een werkgever zal ook volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen sneller kiezen voor iemand die al opgeleid is, dan voor ‘iemand die eerst nog op zijn kosten Nederlands moet leren’.

Maar ook de individuele onderneming heeft een verantwoordelijkheid. ‘Die kampt soms nog met druk vanuit het personeel of de klanten om geen allochtonen aan te werven’, klinkt het bij zelfstandigenorganisatie Unizo. Maar volgens de werkgeversorganisaties wordt er hard gewerkt aan meer bewustmaking. Zo verwijst Unizo naar het gezamenlijk initiatief ‘Jobkanaal’, dat de voorbije tien jaar al duizenden zogenaamde ‘doelgroepleden’ (migranten, ouderen, gehandicapten...) aan de slag hielp. Werkgevers worden er bij de aanwerving begeleid door consulenten. Verschillende bedrijven bieden ook taalopleiding op de werkvloer.

‘Als werkgevers kunnen we het ons niet veroorloven om niet open te staan voor elkeen zijn competenties of talenten, ongeacht zijn afkomst’, pleitte Claus nog.

Lees vandaag meer over het onderwerp in de ochtendkrant van De Standaard. U vindt de links naar de artikels hieronder. 

Deze week houdt De Standaard u een spiegel voor, in een nieuwe racismereeks. In zes publicaties presenteren we u getuigenissen van allochtonen over hun ervaringen.

ZATERDAG De integratieparadox: goed geïntegreerd en toch gediscrimineerd
MAANDAG Discriminatie in het onderwijs
VANDAAG Diversiteit bij de 20 grootste werkgevers van het land. 
WOENSDAG Racisme in de kunst
DONDERDAG Waarom wonen we liever niet naast een allochtoon?
ZATERDAG Waarom zijn er geen allochtonen in Vlaamse rusthuizen?

DOE DE TEST Hoe tolerant bent u?