Net als de Belgische collega’s, wordt het personeel van de Nederlandse tak van het Finse uitgeefconcern Sanoma donderdag bijeengeroepen na de bekendmaking van de kwartaalresultaten van het concern. De medewerkers zullen duidelijkheid krijgen over de invulling van een eerder aangekondigde grootschalige reorganisatie, zo liet een woordvoerster van het concern weten.

Sanoma kondigde eerder een 'strategische review' aan. 'Daarbij staan alle opties open', aldus het bedrijf destijds. Sanoma is het moederbedrijf van de Nederlandse tv-zenders van SBS, nieuwswebsite Nu.nl en tijdschriften als Libelle en Donald Duck. Het bedrijf heeft in Nederland ruim 1.600 mensen in dienst.

Vrijdag was bekend geraakt dat er donderdag bij Sanoma Magazines België (onder andere Flair, Story, Feeling) een bijzondere algemene personeelsvergadering plaatsvindt. Ook in ons land vrezen de vakbonden voor een sanering. Er wordt 'een zwaarwichtige beslissing verwacht', vernam De Tijd vorige week uit vakbondshoek. Sommigen vrezen voor een scenario waarbij verschillende afdelingen van het bedrijf worden afgestoten. 

De mediagroep wil in Europa werk maken van een strategische reorganisatie. Wat dat inhoudt, is nog niet bekend. Naar verwachting zullen in verschillende landen veel banen sneuvelen

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig