De Amerikaanse actrice Marcia Wallace, vooral bekend als de stem van Bart Simpsons leerkracht, is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt door producent Al Jean.

Wallace sprak al sinds het begin van de reeks - in 1990 - de stem in van Edna Krabappel, de chagrijnige lerares van Bart Simpson. Die rol leverde haar in 1992 ook een Emmy op.

Producent Al Jean zei dat haar ‘onvervangbaar personage’ uit de reeks zal worden teruggetrokken. Het eerdere nieuws dat een belangrijk personage van de serie in het volgende seizoen zou sterven, staat volledig los van het overlijden, benadrukt hij.

Over de doodsoorzaak zelf werd niets meegedeeld. Enkele jaren geleden was de actrice hersteld van borstkanker, waarover ze een boek had geschreven dat in 2004 is uitgekomen.

Als actrice speelde Wallace ook zes jaar lang (1972-1978) receptioniste Carol Kester in ‘The Bob Newhart Show’. In de jaren zeventig en tachtig dook ze als gastactrice ook op in heel wat populaire reeksen uit die tijd. Zo vermeldt de gespecialiseerde website IMDb rollen in ‘Columbo’, ‘The Love Boat’, ‘Magnum, P.I.’ en ‘Alf’.