Telenet lokt meer ‘triple play’-klanten
Foto: Belga

Telenet heeft tijdens het derde kwartaal netto 32.200 klanten bijgewonnen die een abonnement hebben voor internet, telefonie en televisie. De groei van die zogenaamde ‘triple play’-klanten is de grootste sinds begin 2009.

Dat meldt het Mechelse telecombedrijf in een kwartaalupdate. Dankzij de aangroei telde Telenet in september bijna 920.000 “triple play”-abonnees, 9 procent meer dan in september vorig jaar.

Ook het aantal mobiele-telefonieabonnees is verder gegroeid. Eind september waren er 712.900 actieve abonnees, 38.000 meer dan drie maanden eerder. Telenet wijst erop dat de concurrentie in die markt verder is toegenomen, en dat er bij het werven van nieuwe klanten meer op de kosten is gelet.

Het Mechelse bedrijf zag de omzet in het derde kwartaal met 12 procent toenemen tot 410,3 miljoen euro. Het winstcijfer dat het bedrijf geeft (“adjusted ebitda”) bedroeg 219,1 miljoen euro, 8 procent meer dan in het derde kwartaal van 2012. Ook over de eerste negen maanden van het jaar bedroeg de groei 12 procent.

Telenet verwacht een lagere omzetgroei in het vierde kwartaal, maar behoudt zijn prognoses voor het volledige boekjaar: een groei van de omzet “tussen 10 en 11 procent” en een toename van de “adjusted ebitda” “tussen 7 en 8 procent”.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig