Vlaamse schrijver Thomas Blondeau overleden
Thomas Blondeau. Foto: Michiel Hendryckx

De Vlaamse schrijver en dichter Thomas Blondeau is zaterdagnacht op 35-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn uitgeefster, Suzanne Holtzer van De Bezige Bij Amsterdam. Blondeau overleed aan een aortabreuk.

De afgelopen maanden oogstte Blondeau nog lovende kritiek met zijn derde boek, ‘Het West-Vlaams versierhandboek’, dat begin september bij De Bezige Bij verscheen. In het boek beschreef hij op een rake, droefgeestige manier over oude liefde en hoe hard een hart breken kan.

Blondeau debuteerde in 2006 met de roman eX. In 2010 verscheen met ‘Donderhart’ een tweede boek.

De schrijver werd geboren in Poperinge, West-Vlaanderen en woonde momenteel in Amsterdam. Hij schreef ook verschillende columns voor De Standaard en het tijdschrift Psychologies.

'Kunnen het nauwelijks vatten'

'We verliezen een zeer lief en warm mens, een bijzonder getalenteerde auteur, die een grote belofte voor de toekomst was', laat Blondeaus uitgeverij in een persbericht weten. 'We kunnen nauwelijks bevatten dat hij er niet meer is. Zijn dood komt veel te vroeg en laat ons onthutst achter.'

De uitgeverij roemt Blondeau als 'een veelzijdig en gedreven auteur met een uitzonderlijk stilistisch vermogen'; met een 'fabelachtige kennis' van literatuur en cultuur.

Lees het interview met Thomas Blondeau in dS Weekblad van 31 augustus

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig