Snoop Dogg heeft opnieuw een nieuwe naam: Snoopzilla
Foto: Paul A. Hebert/Invision/AP

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg heeft opnieuw een nieuwe naam. Voortaan gaat hij door het leven als Snoopzilla en brengt hij Dam-Funk een funkplaat uit. Eerder veranderde hij zijn naam al in Snoop Lion en bracht hij een lauw onthaalde reggaeplaat uit.

Snoop Dogg, Snoop Lion of Snoopzilla: noem hem vooral hoe u het zelf wil. Feit is wel dat de ‘voormalige’ rapper en reggaezanger zich nu helemaal richt op een ander genre: funk. ‘Mijn hele carrière al ben ik beïnvloed door funk’, zegt Snoopzilla in een mededeling op zijn website. ‘Dam-Funk doet zijn best om het genre in leven te houden, dus wist ik dat het een goede keuze zou zijn om met hem in zee te gaan.’

Het album zal 7 Days of Funk heten en verschijnt op 10 december. De eerste single, ‘Faden Away’, is wel al te koop en hieronder te beluisteren.

De nieuwe naam van Snoop is een hommage aan de legendarische Bootsy Collins, die zich graag Bootzilla liet noemen. ‘Snoop voelde aan wat ik wou zonder dat ik het moest zeggen’, zegt Dam-Funk, de producer met wie Snoopzilla het album maakte. ‘De beats zijn op zijn maat gemaakt en ik heb nog maar zelden iemand melodieën en harmonieën zo goed horen inzingen.