Prins Laurent geeft N-VA-knuffel
Prins Laurent plantte zaterdag een berk in Deurne. Het ging om een symbolische daad waarmee de eerste fase van Park Groot Schijn officieel open werd verklaard. Foto: Tom Van Alphen

Het koningspaar kreeg onlangs nog een ijskoude ontvangst in Antwerpen van N-VA-burgemeester Bart De Wever. Maar dat liet prins Laurent het afgelopen weekend niet aan zijn hart komen. Hij liet zich met plezier een Antwerpse pin opspelden. En nadat hij bij de opening van nieuwe volkstuintjes in Deurne een boom had geplant, gaf hij enkele van de aanwezigen een dikke knuffel. De eerste die de prinselijke omhelzing te beurt viel, was schepen Ludo Van Campenhout van ... de N-VA.

In het Antwerpse district Deurne zijn zaterdag 158 nieuwe volkstuintjes plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van prins Laurent. Hij mocht meteen ook de handen uit de mouwen steken en mee de eerste boom planten van het nieuwe tuincomplex.

De volkstuintjes maken deel uit van het Park Groot Schijn, een 83 hectare groot natuurgebied dat nog volop in ontwikkeling is. ‘Dit park verzoent natuur, recreatie en sport met elkaar en is een unieke groene long voor het district Deurne’, zei Antwerps schepen Ludo Van Campenhout.

De volledige realisatie zal minstens acht jaar in beslag nemen, maar met de opening van het volkstuingebied en het herstel van de natuur in de vallei van de Koude Beek is de eerste fase alvast klaar.

Prins Laurent mocht de drie opzichters van de volkstuintjes in de bloemetjes zetten, al kwam één van hen niet meteen opdagen. De prins plantte vervolgens ook mee de eerste boom. Volgende maand worden er nog 38 bijgeplant. De aanwezigen werden tot slot nog getrakteerd op appels van enkele tuinders.

Na de inhuldiging kreeg prins Laurent nog een demonstratie van de vzw Kleuterschool voor honden en kreeg hij een hondenmand cadeau. Het prinselijk bezoek werd afgerond met een drankje in een scoutslokaal.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig