Foto: Red Bull
Romain Grosjean maakte een uitstekende start en reed 29 ronden aan de leiding van de wedstrijd. De Fransman geloofde zelfs in zijn eerste overwinning in de Formule 1, maar uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de derde plaats.

 Grosjean kreeg heel veel lof van zijn teambaas Eric Boullier. De Fransman reed zelfs tot voorbij halverwege de wedstrijd aan de leiding van de race. Even dacht hij zelfs dat hij zijn allereerste overwinning uit zijn F1-carrière ging behalen.

"Ik dacht dat het vandaag de dag zou worden waarop ik mijn eerste overwinning in de Formule 1 ging behalen," zei Grosjean na afloop van de race. "We waren snel op de medium banden maar jammer genoeg was de wagen minder goed op de hardere banden."

Tegen het einde van de race moest Grosjean met Webber het gevecht aangaan voor de tweede plaats. Webber reed echter met banden die veel nieuwer waren, waardoor Grosjean tevreden moest zijn met derde plaats.

"Het was leuk om tegen het einde van de wedstrijd tegen Mark te rijden. Ik kon echter niet van hem wegrijden omdat ik op de harde band stond en die was reeds serieus aan het degraderen."

"Tijdens onze strategische bespreking voorafgaand aan de race hadden we nooit verwacht om Red Bull te verslaan dus uiteindelijk bevinden we ons waar onze verwachtingen lagen," besluit de Fransman.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: