Degenkolb zegeviert in Parijs-Tours
Degenkolb (archieffoto) toonde zich de snelste in Tours. Foto: Photo News

John Degenkolb heeft de 107de editie van Parijs-Tours gewonnen. De Duitser haalde het in een massasprint voor Michael Morkov en Arnaud Démare. Michael Van Staeyen werd eerste Belg op een vijfde plaats.

Vier moedigen kozen al meteen voor de aanval. Aleksejs Saramotins, Julien Duval, Yannick Martinez en Sebastian Lander verzamelden een maximale voorsprong van dik elf minuten. Terwijl in volle finale Saramotins het langst overleefde, toonde Sep Vanmarcke zich op een van de kleine klimmetjes in de finale. De Belg kwam terecht in een groepje van zes, maar wist niet te overleven. Ook Saramotins werd even later opnieuw gegrepen.

Op de Côte de Beau Soleil versnelde Marco Marcato, met opnieuw Vanmarcke en Degenkolb in het wiel. Jetse Bol, Sylvain Chavanel, Démare en Morkov konden even later aanpikken. Greg Van Avermaet gebruikte de Côte de l'Epan om eveneens de sprong te maken. In het groepje was de samenwerking echter zoek. Bol ging dan maar alleen in de aanval.

De Nederlander nam dertien seconden, maar door het werk van Argos-Shimano moest hij buigen in de slotkilometer. Degenkolb beloonde die arbeid van zijn ploeggenoten door in de straten van Tours naar zijn zesde zege van het seizoen te sprinten.