Een 17-jarige bromfietser uit Bertem is zaterdagavond ten val gekomen tijdens een spectaculaire politieachtervolging in Leuven. De jongeman werd opgepakt.

De bromfietser sloeg op de vlucht toen de politie hem wilde doen stoppen omdat hij zonder licht reed. De jongeman scheurde met zijn opgedreven tweewieler aan hoge snelheid over het voetpad en door het rode licht. Hij speelde de achtervolgende motards van de politie zelfs even kwijt. Op de Tervuursesteenweg kon hij maar nipt een aanrijding met een bus van De Lijn vermijden, maar kwam uiteindelijk wat verder ten val. Daarbij botste hij tegen een geparkeerde auto.

De jongeman uit Bertem bleef zich verweren en werd tenslotte geboeid overgebracht naar het commissariaat. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De bromfiets werd in beslag genomen.

De lokale politie van Leuven onderschepte in de loop van zaterdagavond en -nacht ook nog een dronken bestuurder uit Zaventem die een rijverbod had, en een bestuurder die onder invloed een ongeval veroorzaakte. Dat ongeval gebeurde op de Aarschotsesteenweg ter hoogte van de kerk van Wilsele, waarbij de 32-jarige man inreed op een voorligger die stilstond voor het rode licht. Eén persoon raakte gewond.