Dodelijk ongeval tijdens rally in Roeselare
Foto: STEFAAN BEEL
De TBR-rally in Roeselare is zondagmiddag opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Tijdens de vijfde klassementsrit knalde een rallywagen tegen een boom. De chauffeur overleed ter plaatse. Zijn echtgenote, die als copiloot in de wagen zat, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De wedstrijd werd meteen stilgelegd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.40 uur. De weersomstandigheden waren op dat moment erg slecht. Op het grondgebied van Moorslede ging de wagen van rallypiloot Carl Lagae van de baan en botste tegen een boom. De brandweer en een MUG-team waren zeer snel ter plaatse, maar voor de Lagae kon geen hulp meer baten. Zijn echtgenote werd zwaargewond overgebracht naar het Jan Ieperman ziekenhuis in Ieper.

Na het ongeval besloten de organisatoren om de wedstrijd meteen stop te zetten. 'Dit is een drama voor de betrokken families. Wij bieden hen ons medeleven aan', zegt persverantwoordelijke Alexander Ramon. Het parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.Ook zaterdag al ongeval

Zaterdag raakten bij een ander verkeersongeval op het parcours al vier personen zwaargewond. Twee van de vier gewonden waren deelnemers aan de TBR-rally. Zij werden tijdens een parcoursverkenning aangereden door een wagen die geen voorrang had verleend.