Koning Filip heeft Vlaams minister-president Kris Peeters op 24 oktober uitgenodigd naar het Paleis. Dat heeft Peeters zondag meegedeeld in VTM Nieuws.

Tegen de achtergrond van het toenemende belang van de deelstaten in België had Peeters eerder al laten verstaan dat hij graag ontvangen zou worden op het Paleis. Nu is een datum vastgelegd. De Vlaamse minister-president is uitgenodigd om op 24 oktober op bezoek te gaan, zo zei hij.

Peeters stond ook nog even stil bij de recente peiling van VRT en De Standaard waaruit blijkt dat CD&V erop vooruit gaat. Peeters beklemtoonde de relativiteit van peilingen, maar de poll geeft volgens hem wel 'een boost in de partij' en betekent “een hart onder de riem” voor de vrijwilligers en militanten.

In populariteit overtreft Peeters zijn partij nog steeds ruimschoots, maar eenmaal in campagne zal CD&V er volgens de minister-president alles aan doen om de kloof te verkleinen tussen de populariteit van hemzelf en andere sterkhouders als Hilde Crevits en Wouter Beke, en die van de partij.