Eli Iserbyt heeft zondag in Ronse de GP Mario De Clercq bij de junioren gewonnen. Hij profiteerde optimaal van een val van Yannick Peeters in de voorlaatste ronde. Die reed met een veilige voorsprong aan de leiding maar gaf na zijn val op.

Gianni Van Donink kwam in de slotronde nog opzetten maar de West-Vlaming Iserbyt hield stand. Kobe Goossens zorgde voor een derde man van Young Telenet-Fidea op het podium.

‘Ik weet niet wat er met Peeters gebeurd is maar plots stond hij aan de kant van de weg’, aldus Iserbyt. ‘Zelf heb ik nooit een wedstrijd gereden die zo verschrikkelijk was als deze. De laatste anderhalve ronde heb ik zelfs op een schoen moeten afwerken. Omdat mijn andere kapot was, ben ik op een kous door de modder moeten lopen tot het einde. Vooral bergop bezorgde me dat bijzonder veel pijn. Zoveel dat ik er bijna nog de overwinning bij verspeelde. Maar dit is hoe dan ook fantastisch. Nooit gedacht dat ik mijn overstap naar de juniores zo vlot zou verteren. Dat heeft zeker veel te maken met de goede begeleiding bij de ploeg.’