'Geen arrestatie in zaak Maddie McCann'
Foto: ASSOCIATED PRESS
De Britse politie ontkent zondag de informatie die de tabloid Sunday Mirror verspreidt, dat er een man zou zijn opgepakt in de zaak Madeleine 'Maddie' McCann. 'Ik kan dit niet bevestigen. Het klopt niet', aldus een woordvoerster van de Greater Manchester Police (GMP).

 

De Britse tabloid Sunday Mirror verspreidde zondag het bericht dat er een man gearresteerd werd in de zaak van Madeleine McCann. In de Britse media werd de 'arrestatie' beschreven als ‘mogelijk zeer belangrijk’ in de zaak rond het verdwenen meisje. Maar die informatie blijkt niet te kloppen. Ook Scotland Yard zegt niet te kunnen bevestigen dat er een arrestatie heeft plaatsgevonden.

Op de website van de Sunday Mirror stond te lezen dat een advocaat een man had ontmoet die aan hem verklaard had dat hij Maddie McCann deze zomer nog gezien had op een eiland in de Middellandse Zee. Volgens de Britse tabloid was de advocaat daarop naar de politie gestapt en werd de man opgepakt. De Sunday Mirror schreef dat de informatie van de advocaat anders werd behandeld dan de verhalen van toeristen die denken Maddie te hebben gezien omdat de advocaat zijn gerespecteerde reputatie op het spel zet door hiermee naar de politie te stappen.

Madeleine McCann verdween in 2007 in Portugal. Ze was toen vier jaar. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het meisje. Haar ouders, Kate en Gerry, zijn al die tijd intensief blijven zoeken naar hun dochter.