Prins Laurent heeft zaterdagavond zijn dansschoenen aangetrokken om samen met zijn vrouw Claire naar het discofeestje Studio 54 te gaan. Dat ging al voor de twaalfde keer door in het Sportpaleis in Antwerpen. Het VTM-magazine Royalty was erbij.

Dat het koningspaar onlangs nog een ijskoude ontvangst kreeg van N-VA-burgemeester Bart De Wever, liet prins Laurent dit weekend duidelijk niet aan zijn hart komen. Hij liet zich met plezier een Antwerpse pin op zijn pak spelden. Nadat hij bij de inhuldiging van 158 nieuwe volkstuintjes in het Deurnese natuurgebied Groot Schijn eerst een boom geplant had, gaf hij enkele van de aanwezigen bij wijze van afscheid een dikke knuffel. De eerste die de prinselijke omhelzing te beurt viel, was schepen Ludo Van Campenhout van ... N-VA.

Maar daarmee zat het bezoek aan de Scheldestad er voor Laurent nog niet op: ’s avonds ging hij naar het dansfeest Studio54, waar hij vrolijk tussen de 8.000 gasten dolde. Zijn aanwezigheid daar begint stilaan een traditie te worden, maar voor het eerst mocht prinses Claire haar echtgenoot vergezellen. Ook zij leek zich kostelijk te amuseren.