Bouhanni wint opnieuw, De Gendt geeft op in Peking
Bouhanni na de rit van zaterdag Foto: AFP

De Fransman Nacer Bouhanni (FDJ.fr) heeft na de tweede ook de derde etappe in de Ronde van Peking gewonnen. Na 176 km spurtte hij in Quandiajian sneller dan Michael Matthews en Alexey Tsatevich. Tosh Van der Sande spurtte naar een zevende plaats. Thomas De Gendt gaf op.

De 23-jarige Fransman verstevigde uiteraard zijn koppositie in het klassement. Hij heeft nu elf seconden voorsprong op Matthews en Maxime Bouet. Nummer twee Thor Hushovd was niet meer aan de start verschenen omdat zijn dochter opgenomen werd in het ziekenhuis.

Derde dag en derde renner van Lotto-Belisol in de aanval in de finale van deze etappe. Na Sander Cordeel en Olivier Kaisen was het de beurt aan Adam Hansen. De Australiër ging in de aanval nadat zes vroege vluchters teruggepakt waren, maar kon zijn actie niet met succes afronden. Op tien km van het einde was hij er aan voor de moeite. Er volgde nog een sterke aanval van Tony Martin maar ook de wereldkampioen tijdrijden kon de massaspurt niet vermijden.

Maandag is er een aankomst bergop, krijgen de spurters een snipperdag en wordt het klassement in zijn beslissende plooi gelegd.