Bij een ongeval met een vrachtwagen die werd gebruikt als bus zijn in Peru, ten zuidoosten van de hoofdstad Lima, 52 doden gevallen. Onder de slachtoffers zijn dertien kinderen.

Vrijdagnacht keerde de vrachtwagen met 52 Quechua-indianen terug van een feest in de provinciehoofdstad Santa Teresa en stortte zo’n driehonderd meter naar beneden in een ravijn. Daar belandde de bus in een rivier. Alle inzittenden kwamen om het leven. 

Hulpdiensten hadden veel moeite om de lichamen te bergen. Veel lijken zaten vast onder het verwrongen staal en de brokstukken van de vrachtwagen lagen verspreid in de hevige rivier.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. In de regio Cusco, in het Andesgebergte, is het openbaar vervoer schaars. Volgens de gouverneur van de provincie kampt de regio met een tekort aan autobussen en worden daarom vrachtwagens ingezet om personen te vervoeren op de zeer bochtige wegen.

De Peruviaanse wegen zijn bijzonder gevaarlijk. Dit jaar vielen al meer 4000 doden in gelijkaardige ongevallen. Eerder deze week reden twee bussen van de weg. Daarbij vielen in totaal 31 doden.