Hoofdrolspeler '50 Shades of Grey' haakt af
Foto: pn
De producenten van '50 Shades of Grey' moeten op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler. Charlie Hunnam, de acteur die de rol van Christian Grey zou spelen in de verfilming van de erotische roman, haakt af.

Officieel heet het dat Hunnam het te druk heeft met opnames voor de serie 'Sons of Anarchy'. 'De makers van de film en Charlie Hunnam hebben samen beslist dat er een andere hoofdrolspeler gezocht moet worden. Hij heeft het te druk met opnames, waardoor hij niet genoeg tijd heeft om zich voor te bereiden op de rol van Christian Grey', luidt de officiële mededeling.

De fans van het boek waren niet zo blij met de keuze voor de 'onbekende' Hunnam. 'Het boek heeft zo veel fans en ik ben wellicht niet wat ze hadden verwacht', zei de acteur eerder tegen Entertainment Weekly. 'Lezen is zo persoonlijk, mensen beelden zich in hoe een personage in het echte leven zou zijn. Dat is ontmoedigend'.

De opnames van de film zouden volgende maand moeten beginnen, de release is gepland voor augustus. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Dakota Johnson.