Enkele uren voor de wedstrijd Kroatië - België is het in het Oostenrijkse Sankt Pankraz tot een incidentje gekomen met enkele Belgische supporters. Aanleiding was het wangedrag van twee passagiers van de supportersbus.

Vrijdagochtend omstreeks 6u besliste de verantwoordelijke van de bus samen met de chauffeurs om twee Belgische supporters van de bus te zetten. Het tweetal uit Oostende had op de bus niet alleen flink wat alcohol verzet, andere passagiers hadden ook opgemerkt dat het duo cocaïne en pillen had gebruikt.

Nadat één van hen de chauffeur had proberen bespuwen, was voor de busverantwoordelijke de maat vol. In overleg met de buschauffeurs werd beslist om het duo in Sankt Pankraz van de bus te zetten.

Op de snelwegparking gooide één van hen een emmer richting de bus, terwijl de andere één van de chauffeurs aanviel. De man kon door enkele andere supporters ontzet worden, waarop de bus de reis verder zette. In het gewoel vielen wel enkele klappen.

Het duo uit Oostende stapte daarop naar de snelwegpolitie. Die besliste om de supportersbus van de autostrade te plukken en terug naar  Sankt Pankraz te laten rijden.

Daar moesten enkele leden van de supportersclub een verklaring afleggen. Nadien mochten ze hun reis naar Kroatië verder zetten. Het tweetal uit Oostende mocht de bus niet meer op en moest per trein terugkeren naar België.