Ronnie O’Sullivan: ‘Kreeg 20.000 pond aangeboden om match te regelen’
Foto: IMAGEGLOBE

Regerend wereldkampioen snooker Ronnie O’Sullivan is naar eigen zeggen ooit benaderd om een wedstrijd in de Premier League te vervalsen. Dat schrijft het enfant terrible van het groene laken in zijn nieuwe autobiografie.

‘Iemand belde me op en nodigde me uit om een stukje te gaan stappen in het bos. Wat ik kreeg aangeboden, 20.000 pond (23.500 euro), kon ik op enkele avonden bij elkaar spelen.’

Volgens O’Sullivan duurde de ontmoeting in Epping Forest in het Engelse Essex ongeveer een kwartier.

‘Ik zou er zeker mee zijn weggekomen’, gaat The Rocket verder. ‘Ik zou met een hand kunnen spelen, of met mijn linkerhand of ik zou een handdoek over mijn hoofd hebben kunnen gooien en doen alsof ik gek werd. Maar het is iets dat ik niet kan doen. Ik zou het mezelf niet kunnen vergeven. Het zou zijn alsof ik iemand besteel.’

De onthulling van de vijfvoudige wereldkampioen komt er een maand na de veroordeling van Stephen Lee. De voormalige top vijf-speler kreeg een schorsing van twaalf jaar opgelegd omdat hij wedstrijden zou hebben vervalst.

De overkoepelende World Professional Billiards and Snooker Association heeft inmiddels al gereageerd op de uitlatingen van O’Sulivan. ‘We zijn op de hoogte van wat in zijn boek staat en zullen hem uitnodigen om hier meer uitleg over te geven’, aldus voorzitter Nigel Mawer.