Tienerzwangerschap choqueert middelbare scholieren
Foto: Youtube

In ons land zijn schoolgaande tieners die een kind verwachten een rariteit, maar in het Zuiden is het dagelijkse kost. Die situatie probeert organisatie Plan België onder de aandacht te brengen met een gewaagd filmpje. Daarin trekt de zwangere Gabriela (14) naar een Brusselse school.

In de commercial krijgen de leerlingen van het derde middelbaar in het Maria Boodschap Lyceum te Brussel een nieuwe klasgenoot: Gabriela. Het meisje is afkomstig uit het Zuiden en is zwanger. De verschijning van de Gabriela en haar bolle buik zorgt voor opschudding in de school.

Haar medeleerlingen merken al snel hoe moeilijk het ook in de praktijk is voor meisjes als Gabriela om school te lopen: ze moet geregeld naar het toilet en voelt zich onwel. Dan komen Plan België-ambassadeurs Koen Wauters & Marie Gillain de klas duidelijk maken waar de actie om draait.

Plan België, onderdeel van Plan International, wil met het experiment het recht van elk meisje op kwaliteitsvol onderwijs in de verf te zetten. Tegen 2016 wil Plan International met de wereldwijde actie ‘Steek je hand op voor meisjes!’ - met hashtag #raiseyourhand - 4 miljoen opgestoken handen te verzamelen, zodat 4 miljoen meisjes dankzij Plan de onderwijs kunnen volgen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in