Miet Smet brengt laatste groet aan Wilfried Martens
Miet Smet Foto: BELGA
Miet Smet is donderdagavond aangekomen in het funerarium van Lokeren om er een laatste groet te brengen aan haar echtgenoot Wilfried Martens. Ook koning Filip ging het stoffelijk overschot van de oud-premier zonet groeten.

‘Het is een traditie dat de koning het stoffelijk overschot van een overleden minister van Staat gaat groeten’, meldt het Paleis. De koning laat zich, zoals dat gebruikelijk is, ook vertegenwoordigen op de begrafenis, die volgende week zaterdag zal plaatsvinden in de Sint-Baafskathedraal in Gent.

Donderdag werd in de Senaat, de Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Europees Parlement al een minuut stilte in acht genomen naar aanleiding van het overlijden van de ex-premier.

Wilfried Martens werd 77. Hij heeft vijf kinderen: twee bij zijn eerste vrouw, Lieve Verschroeven, met wie hij dertig jaar getrouwd was, en drie bij zijn tweede vrouw Ilse Schouteden. In 2007 gingen Martens en Schouteden uit elkaar. Op 27 september 2008 hertrouwde hij met Miet Smet.

Martens heeft de afgelopen dagen nog afscheid kunnen nemen van zijn naaste familie. ‘Zijn echtgenote en zijn kinderen stonden hem bij in zijn laatste uren’, klinkt het in een mededeling.