‘Majesteit, er is meer dan Natan’
Foto: DBA

Koningin Mathilde en Edouard Vermeulen zijn al twee handen op één buik, maar het Flanders Fashion Institute hoopt dat de koningin in de toekomst ook andere Belgische designers een kans geeft. ‘Majesteit, er zijn méér ontwerpers in ons land dan alleen Natan’, is de achterliggende boodschap. Dat schrijft het maandblad Royals.

De koningin zou een goede ambassadrice van de Belgische mode zijn, benadrukt Agnes Wené van het Flanders Fashion Institute (FFI) in de krant Het Laatste Nieuws. Mathilde kiest echter erg vaak voor modehuis Natan, met heel soms een Dries van Noten. ‘Ze zou makkelijk een stap verder kunnen gaan door uit een nog breder gamma Belgische designers te kiezen.’

Nog volgens het FFI zijn ook de fabrikanten van kinderkleding erg geïnteresseerd. De organisatie bezorgde de koningin alvast heel wat informatie over sieraden van Belgische juweliers, handtassen en andere accessoires uit eigen land. Want aan sterke Belgische ontwerpers geen gebrek.

Volgende donderdag gaat de koningin alvast naar een grote internationale modeconferentie organiseerd door het FFI in samenwerking met Design Platform Vlaanderen in de Antwerpse Waagnatie, Fashion Talks, waar lokale en internationale (mode)sprekers uit de doeken zullen doen hoe zij omgaan met het veranderde modelandschap.

‘De koningin wenst door haar aanwezigheid de Belgische modesector te steunen die van groot belang is voor onze economie’, klinkt het in de aankondiging. Onder andere modeontwerpers Walter Van Beirendonck en Christian Wijnants, modejournalisten Veerle Windels en Tim Blanks, en Concetta Lanciaux, headhunter van luxeconcern LVMH, komen het publiek toespreken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in