Boekenbeurs wil wereldrecord boekendomino breken
Foto: Boek.be

In Antwerp Expo komt er tijdens de 77ste Boekenbeurs een wereldrecordpoging boekendomino. Sinds afgelopen zomer staat het record (officieus) op 2.586 boeken, organisator Boek.be wil tot drieduizend gaan.

Boek.be ziet de boekendomino als een symbool voor de samenwerking tussen auteurs, uitgevers, importeurs, boekhandels, bibliotheken en lezers.

Van 31 oktober tot en met 11 november gaat in de Antwerp Expo de 77ste Boekenbeurs door. Bezoekers kunnen er 60.000 titels terugvinden bij negentig standhouders.

Ook nieuw dit jaar is het platform Azertyfactory, van de vzw Creatief Schrijven, dat elke bezoeker de kans geeft een eigen boek met gepersonaliseerde cover te maken. In een retrofabriek doorloop je als schrijfliefhebber een aantal eenvoudige stappen op weg naar je eerste boek: je kiest er een titel en genre, een quote van een review over hoe fantastisch je boek wel is en je laat een foto nemen voor de achterflap. Voor het schrijfwerk binnenin moet je later wel nog steeds zelf aan de slag.

De publiekstrekkers van deze editie zijn onder meer de Amerikaanse comédienne en presentatrice Ruby Wax, die een boek over Mindfulness en haar ervaringen met depressie uitbracht, thrillerauteur R.J. Ellory en het schrijversduo Nicci French. Van eigen bodem zijn onder meer Pieter Aspe, Tom Lanoye, David Van Reybrouck, Herman Brusselmans en Dimitri Verhulst van de partij.