Ghomsi (KV Mechelen) mogelijk lang geschorst
Ghomsi wordt op het matje geroepen Foto: Belga
KV Mechelen moet zijn speler Antonio Ghomsi mogelijk lang missen. Het bondsparket roept hem op het matje na zijn rode kaart in de match tegen Cercle Brugge. Hij kreeg eerder dit seizoen al een schorsing met uitstel, dus mag zich nu komen verantwoorden. Yohan Brouckaert (Oostende) komt er ook niet goedkoop vanaf. Het bondsparket eist 2 speeldagen en een boete van 400 euro.

Ghomsi veroorzaakte in de laatste minuuut een penaltyfout op Cercle-speler Monachello en kreeg een gele kaart. Van Acker zette de penalty om en zo verloor KV Mechelen in de allerlaatste minuut met 1-2.

Na de match ging Ghomsi verhaal halen bij de scheidsrechter. Hij ging iets te wild te werk, en Gumienny trakteerde hem op een tweede gele kaart, en dus rood. Nu vraagt het bondsparket dus dat de speler zich komt aanbieden om uitleg te geven over de bewuste fase. Ghomsi kreeg eerder dit jaar al een schorsing met uitstel, dus de uiteindelijke straf kan wel eens zwaar uitvallen.

Schorsing en boete voor Brouckaert

Yohan Brouckaert van KV Oostende kreeg een rode kaart in de verloren match tegen Waasland-Beveren. Hij pleegde een smerige overtreding op René Sterckx en kreeg rechtstreeks rood. Het bondsparket vraagt een schorsing van twee speeldagen en een boete van 400 euro.