VTM-sitcom pakt uit met  Jan Eelen en Mauro
‘Safety First.’ Foto: vtm

VTM lanceert eind deze maand met ‘Safety First’ een sitcom over een securitybedrijfje. In de eerste aflevering speelt Woestijnvis-regisseur Jan Eelen mee, Mauro Pawlowski schreef dan weer de titeltrack van de serie.

In Safety First brengt VTM vanaf 30 oktober elke woensdag na de soap Familie comedy over vier bewakingsagenten.

De nieuwe sitcom is het eerste programma dat Shelter, het productiehuis achter de internationaal bekroonde comedyhits Wat als? en Benidorm bastards, maakt voor VTM, en dus niet voor kleinere broer 2BE.

De reeks toont de komische belevenissen van baas Dirk Porrez en zijn personeel bij de bewakingsfirma Safety First. De hoofdrollen zijn voor Wat als?-acteurs Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans, Ben Segers en voor jong talent Matteo Simoni.

Rockmuzikant Mauro Pawlowski schreef voor de reeks de titeltrack ‘Dedication’. Jan Eelen speelt dan weer een opmerkelijke gastrol in de VTM-sitcom. De Woestijnvis-regisseur die momenteel voor concurrent Vier De ideale wereld maakt, speelt in de eerste aflevering de manager van een elektronicazaak, waar de bewakingsfirma over de veiligheid waakt.

‘We wilden een originele gastrol voor onze eerste aflevering’, zegt Tim Van Aelst, coscenarist en -regisseur van Safety First. ‘Bruno (Vanden Broecke, die met Eelen samenwerkte in ‘Het eiland’, red.) suggereerde de Jakke. Jan las het scenario en zei meteen toe. Dat dit een rol op VTM is, deed er voor hem niet toe. Jan is niet bezig met concurrentie tussen zenders, hij is een volbloed tv-maker.’