AC Milan moet met gesloten deuren spelen
Foto: REUTERS

Voetbalclub AC Milan moet zijn eerstvolgende thuiswedstrijd in de Serie A, op 19 oktober tegen Udinese, voor lege tribunes spelen omdat zijn supporters anti-Juventus-liederen hebben gezongen. Dat meldde de Italiaanse Voetbalbond maandag.

Milan, dat zondag de topper tegen Juventus met 3-2 verloor, had eerder al een deel van zijn tribunes moeten sluiten omwille van beledigingen aan het adres van Napoli-fans. Omdat de Milan-aanhang zich voor de tweede keer aan discriminerende liederen bezondigde, moet nu, conform de richtlijnen van de Europese Voetbalbond (UEFA), het volledige stadion dicht blijven.

Dit seizoen moesten AS Rome, Lazio Rome en Inter ook al de tribunes van hun harde supporterskern sluiten omwille van dezelfde reden. Als zich nog eens dergelijke gezangen voordoen, dreigen ook die clubs een match voor een leeg stadion te spelen.

Vier wedstrijden schorsing Mexès

Philippe Mexès, de Franse verdediger van AC Milan, is bovendien voor vier wedstrijden geschorst na zijn uitsluiting van zondag. Dat besliste de Italiaanse Voetbalbond maandag.

De 31-jarige Mexès kreeg een match schorsing voor zijn twee gele kaarten. Daarbovenop moet hij drie extra duels aan de kant blijven voor een vuistslag in de rug van Giorgio Chiellini, wat tijdens de wedstrijd niet werd opgemerkt door de scheidsrechter.