Bakkali: ‘Ja, ik kies voor Rode Duivels’
Zakaria Bakkali met Nacer Chadli Foto: BELGA

Zakaria Bakkali heeft nu ook officieel bevestigd dat hij definitief voor de Rode Duivels kiest. De 17-jarige middenvelder van PSV kon kiezen tussen de Marokkaanse en Belgische nationale ploeg maar hakte nu definitief de knoop door.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Bakkali bevestigde maandag het nieuws op een aparte persconferentie nabij het trainingscomplex Neerpede. Vorige week donderdag maakte bondscoach Marc Wilmots de keuze van de Marokkaanse Belg al bekend, maar een dag later zou het dribbelwonder van PSV aan het Nederlandse AD Sportwereld verklaard hebben dat hij de knoop nog niet had doorgehakt. Nu maakt de 17-jarige Bakkali dus zelf een einde aan de discussie.

'Dit is volledig mijn eigen keuze', aldus Bakkali. 'Natuurlijk heb ik er met mijn familie over gepraat maar ik ben zeventien jaar oud en heb zelf de knoop doorgehakt. De Marokkaanse federatie heeft geen druk op me gelegd, dit is een persoonlijke keuze. En nee, ik heb geen voorwaarden gesteld bij bondscoach Marc Wilmots. Ik doorliep alle jeugdreeksen van de Belgische nationale ploegen en de A-selectie is een uitstekende groep, ik hoop met de Duivels veel te winnen en te scoren.'

Bakkali was niet enkel gegeerd door België en marokko, ook Nederland had een gesprek met de beloftevolle middenvelder van PSV. 'Maar voor mij ging de keuze enkel tussen België en Marokko. Het was een heel moeilijke beslissing maar eentje van het hart. Dat het misschien wat tijd kostte voor de beslissing viel, vind ik niet onlogisch. Niet vergeten dat ik amper zeventien ben en dat alles heel snel gegaan is voor mij', verklaarde Bakkali, die pas aan zijn eerste seizoen bij de A-kern van PSV toe is

Maandag zijn de Rode Duivels begonnen aan hun voorbereiding op de dubbele WK-kwalificatieopdracht tegen Kroatië (11/10) en Wales (15/10).