Niko Eeckhout (43) wint voorlaatste wedstrijd uit carrière
Foto: photonews

De 43-jarige Niko Eeckhout (An Post-Chainreaction) heeft maandag de 69e editie van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke gewonnen. Eeckhout hield in een sprint met een compact kopgroepje onder anderen de Italiaan Danilo Napolitano en Stijn Neirynck achter zich.

Het werd meteen de voorlaatste wedstrijd uit de carrière van de Belgische kampioen van 2006. Vrijdag start Eeckhout nog in Zwevezele Koers. Daarna trekt hij een streep onder zijn loopbaan als actief wielrenner.

‘Winnen in eigen streek is toch altijd iets heel speciaals. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik vandaag nog eens het zegegebaar mocht maken’, straalde Eeckhout. ‘Het was toch wel een lastig dagje. Ik moest vorige week nog forfait geven voor de EuroMétropole Tour. Ik had immers een ontsteking opgelopen aan de slijmbeurs van de elleboog. Even vreesde men zelfs voor een operatieve ingreep, maar zover kwam het niet. Ik moest wel aan de antibiotica en kreeg ook ontstekingsremmers voorgeschreven.’

‘Het lukte me vandaag toch om te koersen, ook al had ik wel wat pijn. Het zit er bijna op voor mij. Vrijdag neem ik afscheid als wielrenner. In Zwevezele hang ik definitief mijn fiets aan de haak. Niemand kan mij nog overtuigen om er alsnog een jaartje bij te doen. Het is mooi geweest’, besloot Eeckhout.