Kompany is out voor Kroatië, Benteke nog twijfelachtig voor Wales
Foto: AFP

Kapitein Vincent Kompany is out voor WK-kwalificatieduels Kroatië en Wales, dat heeft bondscoach Marc Wilmots bevestigd. Christian Benteke is ook zeker out voor Kroatië vrijdag, maar voor de spits blijft het nog afwachten voor Wales dinsdag.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Kompany viel afgelopen weekend uit met een blessure aan de dij. Onderzoek wees uit dat het ‘slechts’ om een verrekking zou gaan maar zijn club Manchester City wil hem binnen een week opnieuw op controle. Hij reist dus niet naar Brussel.

Benteke viel uit met een blessure aan de heupbuiger in de wedstrijd in ­Norwich op 21 september. Na het bekijken van een scan had Villa bekendgemaakt dat ­Benteke ‘vier tot zes weken out zou zijn’. De medische staf van de voetbalbond was echter optimistischer en de spits werd door Wilmots opgeroepen om alsnog te worden klaargestoomd voor Wales.

Fellaini inzetbaar met gebroken pols

Marouane Fellaini sukkelt met een gebroken pols maar de middenvelder zou toch inzetbaar zijn. Fellaini liep de polsblessure op in de Champions League-match tegen Shakthar Donetsk. Hij moest de match tegen Sunderland van vorige zaterdag al aan zich laten voorbij gaan. Onderzoek wees uit dat de pols gebroken is en waarschijnlijk moet geopereerd worden, maar hij zou dus mogen wachten tot na de interlands en kunnen spelen met een brace.

De Rode Duivels spelen vrijdag 11 oktober in Kroatië en ontvangen dinsdag 15 oktober Wales. Een punt in Kroatië of een zege tegen Wales zijn voldoende voor de kwalificatie.