Genkenaar krijgt zevende keer levenslang rijverbod
Foto: shutterstock

Een 25-jarige man uit Genk heeft maandag van de Tongerse strafrechter voor de zevende keer een levenslang rijverbod opgelegd gekregen. De man werd op 28 augustus 2012 tijdens een dolle achtervolging op de hielen gezeten door de politie van Maasmechelen. Voor de begane feiten werd hij ook veroordeeld tot 8 maanden cel en 1.200 euro boete.

Tijdens de politieachtervolging negeerde hij rode lichten en werden snelheden tot 170 kilometer per uur gehaald. Hij sloeg op de vlucht omdat hij zonder rijbewijs reed en uit schrik om in de gevangenis te belanden. De man was immers voorwaardelijk vrij.

De politie kreeg de man in de gaten aan het op- en afrittencomplex van de E314 in Maasmechelen. Toen hij door had dat de politie hem volgde, startte de man aan zijn dolle rit. Hij stoof weg op de E314 richting Genk, waar hij aan hoge snelheden slalomde en op een afrit bijna de controle over het stuur verloor. Hij kwam dwars op de rijbaan te staan, maar kon toch nog wegrijden.

Toen de twee politie-inspecteurs meermaals met hun dienstvoertuig langs de man reden, maakte hij een manoeuvre waardoor ze bijna in de vangrails beland waren. Dan ging het richting As, waar de beklaagde zijn wagen in een voortuin liet staan.

In 2010 was hij al eens betrokken bij een verkeersongeval in Genk, waarbij zijn auto na een klap tegen een verlichtingspaal doormidden brak. Ook toen reed hij zonder rijbewijs wegens eerder door de rechters uitgesproken rijverboden.