Chef-patissier Vincent Denis mag zich een jaar lang ‘Eerste Kok van België’ noemen. Grégory Van Acker sleepte dan weer de titel ‘Eerste Sommelier van België 2014’ in de wacht. De exclusieve kookwedstrijd Prosper Montagné vond maandag plaats in de Brugse hotelschool Spermalie.

Vijf koks en vijf sommeliers streden maandag in de prestigieuze wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. Vincent Denis, chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul (bij Charleroi), kaapte met zijn menu de titel ‘Eerste Kok van België 2014’ weg voor Kevin Lejeune (La Paix in Anderlecht), Dany Lombart (Le Mayence in Charleroi), Pieterjan Rosseel en Glenn Verhasselt (’t Stoveke in Strombeek-Bever).

De vijf sommeliers moesten gasten ontvangen, wijn presenteren en proeven. Grégory Van Acker kon bij zijn tweede deelname de jury wel overtuigen en mag zich een jaar lang ‘Eerste Sommelier van België 2014’ noemen. Hij haalde het van sommeliers Dries Corneillie (Hertog Jan in Brugge), Benoit Coudere (De Karmeliet in Brugge), Francis Vandierendonck (Casino Knokke) en Hendrik Verniers (Ten Bogaerde in Koksijde).