India maakt eigen versie van ‘24’
Foto: rr

Indische tv-kijkers kunnen sinds deze week afstemmen op een nieuw seizoen van 24. In deze adaptatie van de populaire Amerikaanse actiereeks ruimt Jack Bauer plaats voor geheim agent Jai Singh Rathod.

Het is de eerste keer dat er een remake komt van 24, de actiereeks waar Kiefer Sutherland als agent Jack Bauer de Verenigde Staten al sinds 2001 redt van de ondergang. In de Indische versie kruipt Bollywood-acteur Anil Kapoor in de rol van Jai Singh Rathod, een agent bij de Anti-Terrorist Unit (ATU). De set van de antiterreureenheid is overigens een replica van het CTU uit de Amerikaanse reeks.

En er zijn wel meer verbanden met de originele reeks. Fans van de Amerikaanse 24 zullen hoofdrolspeler Kapoor, die ook de Indische 24 produceert, ongetwijfeld herkennen. In het achtste seizoen van 24 speelt Kapoor de rol van president Omar Hassan. Kapoor was eerder ook te zien in de film Slumdog Millionaire, die in 2008 acht Oscars in de wacht sleepte.

Kiefer Sutherland zou overigens aan Kapoor gezegd hebben graag een gastrol te willen spelen in de Indische adaptatie. CNN trok met een cameraploeg naar de set van de nieuwe 24 in Mumbai .