Een tiener uit het Vlaams-Brabantse Meise is door twee minderjarige schoolgenoten en een meerderjarige kompaan afgeperst om informatie te geven zodat het drietal kon inbreken in het bedrijf van zijn ouders. De inbrekers moesten uiteindelijk tweemaal toeslaan om hun beoogde buit, een 300 kilogram zware kluis, te kunnen stelen maar liepen tegen de lamp. De twee minderjarigen werden door de jeugdrechter bestraft en maandag vroeg het Brusselse parket twee jaar cel tegen hun meerderjarige kompaan.

De tiener werd in de loop van het schooljaar 2010-2011 afgeperst door twee medeleerlingen. Die eisten eerst geld. Toen hun slachtoffer niet meer kon betalen, eisten ze informatie om een inbraak te kunnen plegen in het bedrijf van zijn ouders. Om de jongen onder druk te zetten ontvoerden ze hem een paar uur in de wagen van hun meerderjarige kompaan.

Uiteindelijk gaf de tiener toe en bezorgde hij zijn afpersers de informatie. Korte tijd later, op 18 februari 2011 drong het drietal een eerste maal binnen in het familiebedrijf. Ze probeerden aan de haal te gaan met een 300 kilo zware kluis, maar kregen het gevaarte niet in hun wagen en lieten het achter. Een tiental dagen later, op 26 februari, sloeg het drietal opnieuw toe, ditmaal met een bestelwagen van Bpost, het bedrijf waar de meerderjarige werkte.

Hoewel de Bpost-wagen duidelijk te zien was op de bewakingsbeelden en de twee minderjarigen hem verlinkten, bleef de meerderjarige verdachte maandag volhouden dat hij niets met de inbraken te maken had. De rechtbank spreekt zich volgende maand uit over de zaak.