Ferrer plaatst zich voor Masters
Ferrer plaatst zich voor de Masters Foto: EPA

David Ferrer is de vierde speler die zich heeft gekwalificeerd voor de ATP World Tour Finals, die van 4 tot 11 november plaatsvinden in de Londense O2 Arena. De 31-jarige Spanjaard verzekerde zich van een ticket voor het officieuze WK door afgelopen week de kwartfinales te halen in Peking.

‘Ik ben heel blij dat ik voor de vijfde keer mag deelnemen aan de ATP World Tour Finals’, reageert Ferrer maandag op de website van de ATP. ‘Het is in het begin van het seizoen altijd een doel om erbij te kunnen zijn in Londen. Als je in de top acht eindigt, weet je dat je een goed jaar achter de rug hebt.’

Ferrer bereikte in 2013 de kwartfinales van alle grand slams. Op Roland Garros stond hij bovendien voor het eerst in zijn carrière in de finale van een grand slam. Met de toernooien van Auckland en Buenos Aires schreef hij twee titels achter zijn naam. In totaal prijken er twintig toernooizeges op zijn palmares.

Naast David Ferrer plaatsten ook zijn landgenoot Rafael Nadal, de Serviër Novak Djokovic en de Schot Andy Murray zich al voor de Masters. De top acht van dit jaar neemt deel aan de Masters.