Duizenden euro’s schade na concert van Natalia
Foto: Koen Bauters

Een stroomstoot zorgde dit weekend voor opschudding na een show van Natalia in Aarschot. Een groot deel van het materiaal van de zangeres is naar de vaantjes, terwijl komende zaterdag de slotshow van haar jubileumconcerten gepland staat. ‘We maken ons sterk dat er tijdens ‘10 jaar Natalia’ in Hasselt niets van te merken zal zijn, maar dit is een ramp’, zegt manager Bob Savenberg in Het Laatste Nieuws.

De entourage van Natalia merkte zaterdag pas op dat er iets mis was toen vlak na de laatste noot een rookpluim uit een van de elektronische apparaten kwam. Verschillende muzikanten stelden daarna vast dat hun spullen niet meer werkten.

‘Onderzoek wees al snel uit dat een loshangende draad in de elektriciteitskast van de Stadsfeestzaal de boosdoener was, zo is mij gemeld’, zegt Bob Savenberg. ‘Daardoor zou een stroomstoot van 380 volt doorheen de apparatuur gejaagd zijn.’ Volgens de manager komt de slotshow van ‘10 jaar Natalia’ zaterdag in Hasselt niet in gevaar, want de mengtafels en andere apparaten kunnen vervangen worden.

Savenberg maakt zich wel zorgen over de verdere afhandeling van het incident. De schade kan oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. ‘Wie voor de kosten zal opdraaien en hoe hoog die daadwerkelijk zullen oplopen, zal later blijken. Dat zoiets gebeurt, is heel uitzonderlijk. In mijn hele carrière heb ik nog nooit zoiets meegemaakt’, klinkt het.