Zijn ninja’s stiller dan Navy Seals?
Foto: Blue Star Families

Wie is het stilst: een ninja of een Navy Seal? Dat is de discussie die de zevenjarige Walker Greentree had met zijn vriendjes. Het jongetje schreef een brief naar de bevelhebber van de Amerikaanse elitetroepen, en kreeg een antwoord terug.

‘Wees stil zoals een Seal’, vroeg Vivian Greentree aan haar zoon en zijn spelende vriendjes. Een van die vriendjes reageerde betweterig dat ninja’s nog veel stiller zijn dan Navy Seals. Om te achterhalen hoe dat nu precies zit, schreef Walker een brief aan admiraal William McRaven, bevelhebber van het U.S. Special Operations Command en zelf een voormalig lid van de Seals-elitetroepen.

Tot grote verbazing van de familie Greentree stuurde McRaven een brief terug. ‘Ninja’s zijn waarschijnlijker stiller dan Seals, maar wij zijn betere zwemmers en zijn ook beter met wapens en in het opblazen van dingen’, schrijft McRaven in een brief, die gepubliceerd is op de website van de militaire non-profitorganisatie Blue Star Families .

‘Als je zelf een Navy Seal wil worden, moet je twee dingen doen’, zegt admiraal McRaven nog. ‘Naar je ouders luisteren en vriendelijk zijn tegen andere kinderen.’