Kate Moss valt opnieuw in de armen van Topshop
Philip Green en Kate Moss tijdens de catwalkshow van Topshop Unique in 2009 Foto: IMAGEGLOBE

Kate Moss gaat opnieuw ontwerpen voor Topshop. Het Britse model en de populaire kledingketen hadden de samenwerking in 2010, na drie jaar, stopgezet, maar in april 2014 hangen opnieuw ontwerpen van Moss in de winkelrekken.

H&M had hun grote designers, maar de Britse kledingketen Topshop strikte in 2007 Kate Moss als gastontwerper. Een succesvolle zet, want geen winkel in Groot-Brittannië die op de lanceringsdag níet werd overrompeld door duizenden fans. Daarna zouden nog veertien collecties volgen, maar in 2010 hielden de twee partijen hun samenwerking voor bekeken.

Tot nu dus, want Women’s Wear Daily kondigde aan dat we in april 2014 opnieuw een uitgebreide collectie (met schoenen en accessoires) mogen verwachten. Het topmodel is hiervoor al naarstig aan het werk met Topshops creatief directeur Kate Phelan en Katy England, één van Moss’ beste vriendinnen die haar ook bij de vorige collecties heeft bijgestaan.

Eigenaar Philip Green is alvast bijzonder opgetogen met de terugkeer van Moss. ‘De eerste keer was een erg leuke tijd, en ze werd erg gemist’, aldus Green die het model in 2010 verving door zijn eigen dochter.

‘Ik heb het gemist om betrokken te worden bij het ontwerpproces, en om samen te werken met het team van Topshop. Nu meer dan ooit, met Londen op de voorgrond als modestad, voelt het aan als thuiskomen’, vertelt Moss, die tijdens de hiatus onder meer tassen bedacht voor Longchamp.