Topman Delhaize Europa stapt op
Foto: BELGA

Stéfan Descheemaeker neemt vanaf 31 oktober ontslag als ceo van Delhaize Europa. Hij was onder CEO Pierre-Olivier Beckers de nummer twee van het bedrijf. De functie van Descheemaeker komt te vervallen.

In een persbericht geeft de supermarktketen geen precieze reden voor het vertrek. Wel wordt duidelijk dat de samenstelling van het management wordt hervormd. Van een nieuwe topman voor Delhaize Europe is geen sprake. De ceo van Delhaize België, Dirk Van den Berghe, zal vanaf 1 november rechtstreeks rapporteren aan de ceo van de groep. Hetzelfde geldt voor Kostas Macheras, ceo van de activiteiten van Delhaize in Zuidoost-Europa en Azië.

Descheemaeker werkte sinds 2008 bij Delhaize, eerst als financieel directeur en de voorbije twee jaar als directeur van Delhaize Europa. Daarvoor werkte hij ondermeer bij brouwersgroep Inbev.

Descheemaeker gold ook een tijd als potentiële opvolger van de huidige CEO Pierre-Olivier Beckers. Begin vorige maand maakte Delhaize echter bekend dat de Nederlander Frans Muller Beckers eind dit jaar zal opvolgen.