Drie agenten lieten zich omkopen door stadsbende Black Wolves
archiefbeeld Foto: Photo News

Drie Brusselse agenten zijn overgeplaatst van de Matongéwijk in Elsene naar andere posten na verdenking van corruptie en druggebruik. De agenten zouden onder meer een stadsbende op de hoogte gebracht hebben over toekomstige politieoperaties en over de identiteit en adressen van de agenten in de wijk.

Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar mogelijke feiten van corruptie en druggebruik door agenten van de Brusselse lokale politie.

Die zouden zich laten omkopen hebben om gevoelige informatie te geven aan leden van de stadsbende Black Wolves. Volgens het parket gaat het om een vooronderzoek, is er nog geen onderzoeksrechter aangesteld en bevindt dat onderzoek zich nog in een beginfase.

Agenten bedreigd

Volgens de krant La Dernière Heure, die het nieuws maandagochtend bracht, zouden drie agenten aan de Black Wolves de data van verschillende politieoperaties in de Matongéwijk gelekt hebben. Bovendien zouden ze identiteiten en adressen van andere politiemensen, die in de Matongéwijk werkten, gegeven hebben. De stadsbende zou die informatie gebruikt hebben om de betrokken agenten en hun familie te bedreigen. De agenten die de gegevens lekten, zouden in ruil zowel geld als verdovende middelen gekregen hebben. Het drietal is overgeplaatst, maar voorlopig niet geschorst.

Anja Bijnens, woordvoerster van het parket van Brussel bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt, maar kon niet meer details geven.