PSG wint met 10 bij Marseille
Foto: afp
PSG is in de stand van de Franse Ligue 1 op gelijke hoogte gekomen met Monaco nadat het met een man minder met 1-2 ging winnen op het veld van aartsrivaal Olympique Marseille.

PSG-kapitein Thiago Motta werd na 31 minuten van het veld gestuurd na een dwaze tackle op Matthieu Valbuena. Andre Ayew zette de bijhorende strafschop om. Laurent Blanc haalde daarop Lavezzi naar de kant voor middenvelder Adrien Rabiot, en die ingreep om het middenveld te behouden loonde: PSG behield het balbezit ondanks de man minder, en Maxwell kopte een voorzet van Gregory van der Wiel net voor de rust binnen.

Na 66 minuten kwam PSG zelfs op voorsprong, toen Ibrahimovic een strafschop omzette nadat Ayew Marquinhos neerhaalde. PSG blijft zo ongeslagen in 20 competitiewedstrijden. De Parijzenaars hebben nu 21 op 27, Marseille wordt vierde met 17 punten. Monaco heeft evenveel punten als PSG en is leider op basis van het doelsaldo.

Middenvelder Blaise Matuidi reageerde na afloop alvast opgetogen: 'We wisten dat er technische kwaliteiten in dit team zaten. Vanavond hebben we laten zien dat er ook een ziel in zit.'