‘Jimmy Choo heeft nooit een schoen ontworpen’
Foto: Net-a-Porter

Tamara Mellow werkte vijf jaar voor de Britse Vogue en is de voormalige zakenpartner van Jimmy Choo. In het Amerikaanse praatprogramma ‘The Today Show’ onthulde ze echter dat Mr Choo nooit één schoen heeft ontworpen.

‘Ik heb in al die tijd nooit een schets van hem gezien,’ zegt de 46-jarige brunette. ‘Geen enkele.’ Ze vertelt dat ze vertrokken van het idee om Choo de collectie te laten ontwerpen zodat zij zich over de transacties kon ontfermen. ‘Maar het werd al snel duidelijk dat hij eerder een schoenmaker was, geen ontwerper,’ zegt ze. In haar memoires onthult Mellow dat ze zich dan maar tot het nichtje van Choo, Sandra Choi, richtte voor hulp. Ze vroeg Choi om haar ideeën uit te tekenen en ze bezochten samen vintage winkeltjes in Londen om inspiratie op te doen.

Haar creaties waren een schot in de roos en al snel werden ze populair bij beroemdheden als Victoria Beckham en prinses Diana. In 1998 haalde een paar van haar schoenen Sex And The City en toen brak het grote succes los. Toch was het Choo die wereldwijd werd geroemd voor zijn schoenen: ‘We wonnen de British Fashion Council Award en Jimmy stond erop dat hij die in naam van ons allen in ontvangst zou nemen.’ Haar relatie met Choo werd steeds slechter en op een bepaald moment waren zelfs eenvoudige conversaties niet meer mogelijk. Na heel wat confrontaties besloot hij in 2001 zijn aandelen dan toch te verkopen. Mellow bleef de firma trouw tot 2011, maar geeft toe dat het geen makkelijke jaren waren. In 2004 verloor ze haar vader en een jaar later eindigde haar huwelijk in een echtscheiding.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig