Omstreden parlementslid trekt islamitische lijst in Brussel
Foto: BELGA

Het omstreden kamerlid Laurent Louis wordt bij de verkiezingen volgend jaar lijsttrekker van de lijst Islam in het Brusselse Gewest. Dat meldt Brusselnieuws.be

Volgens de website Brusselnieuws.be wordt Louis de lijsttrekker van Islam, een partij die openlijk pleit voor de Sharia en van België een islamstaat wil maken. De partij haalde bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen een zetel in Anderlecht en in Sint-Jans-Molenbeek.

De demarche van Louis is opmerkelijk: zo diende hij in het verleden een wetsvoorstel in dat het werkgevers mogelijk moet maken om werknemers te verbieden om de ramadan te volgen. Nadien vroeg hij ook maatregelen tegen de toenemende islamisering van enkele Brusselse wijken.

Louis en Islam delen wel dezelfde opvattingen over Israël. Zo schreef Louis onlangs nog op Facebook dat ‘het de zionisten zijn die achter de holocaust zitten. Ze hebben Hitler gefinancierd en aangestuurd op de Tweede Wereldoorlog met alle gevolgen van dien.’

Louis werd in 2010 als enige verkozen voor de Personenpartij van zakenadvocaat Mischaël Modrikamen, maar hij verliet intussen die partij en richtte de MLD op.

Hij haalde de voorbije jaren vooral de media met een aantal relletjes. In 2011 diende het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding tegen hem klacht in wegens het aanzetten tot haat en discriminatie. Louis had toen onder meer geschreven dat het evident is dat Roma stelen.

Begin 2012 verweet hij premier Elio Di Rupo een te losbandig leven te leiden. In april van datzelfde jaar toonde hij op een persconferentie foto’s uit het autopsierapport van Julie en Mélissa, twee van de jonge slachtoffertjes van Marc Dutroux. Daarop werd hij in verdenking gesteld voor het achterhouden van stukken uit het dossier-Dutroux en laster aan het adres van een journalist van Le Soir.