Amazon-oprichter rondt aankoop Washington Post af
Foto: AFP

Jeffrey P. Bezos, de oprichter en CEO van Amazon.com, is sinds dinsdag officieel eigenaar van de krant The Washington Post. Bezos, een van ‘s werelds rijkste mensen, heeft 250 miljoen dollar betaald voor The Post en aanverwante publicaties.

Het in Seattle gevestigde Amazon is niet betrokken bij de overname. Bezos kondigde in augustus verrassend de aankoop van de krant aan.

Bezos liet onlangs in een interview bij CNN nog weten optimistisch te zijn over de toekomst van de Washington Post, maar hij kondigde alvast aan dat er ‘veranderingen zullen plaatsvinden bij The Washington Post in de komende jaren’, om de krant aan te passen aan de veranderingen veroorzaakt door het internet.

Het afgelopen trimester maakte de krant een verlies van 49 miljoen dollar. De oplage bedraagt vandaag 447.700 exemplaren, tegenover 800.000 twintig jaar geleden.

De Washington Post, die onder andere het Watergateschandaal aan het licht bracht, was vier generaties lang in handen van de familie Graham. Volgens topman Donald Graham is Bezos ‘een zeer goede keuze’ om de krant te gaan leiden. ‘Onze inkomsten dalen al zeven jaar. We waren ervan overtuigd dat de krant in onze handen zou overleven, maar we wilden meer. We wilden dat ze succesvol zou zijn’, zo reageerde Graham op de verkoop.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in