'Hoofdpersonage sterft dit seizoen in The Simpsons'
Foto: Photo News
Een van de hoofdpersonages uit The Simpsons heeft niet lang meer te leven. Meer zelfs: hij of zij zal binnenkort om het leven komen in de populairste aller televisieseries. Dat zegt producer Al Jean, die nog verklapt dat de stem van het personage ingesproken wordt door een acteur die daar een Emmy voor won. Bij de mogelijke slachtoffers zien we onder meer Homer, Apu en Sideshow Bob.

The Simpsons werd vorige week door TV Guide nog uitgeroepen tot beste televisieserie aller tijden. De serie over de familie Simpson uit het Amerikaanse stadje Springfield loopt intussen al 24 seizoenen lang.

In al die seizoenen zagen de fans al enkele personages verdwijnen. Maude Flanders bijvoorbeeld, de vrouw van The Simpsons-buurman Ned Flanders. Ook onder meer Bleeding Gums Murphy, de saxofonist die Lisa Simpson inspireerde, maffiabaas Fat Tony en Snowball 1, de kat van The Simpsons, lieten het leven in de serie.

Tijdens een persconferentie heeft producer Al Jean bekendgemaakt dat er nu, 14 jaar na Maude, opnieuw een belangrijk personage uit de serie zal overlijden. 'We werken aan een scenario waarin een belangrijk personage om het leven komt', bevestigde hij ook aan The Hollywood Reporter. 'We doen dat om dezelfde reden waarom we alle andere verhalen schrijven: omdat we denken dat het emotioneel is en mensen kan raken.'

Of het personage sterft of gedood wordt, wilde Jean niet zeggen. Ook over welk personage het gaat, wil de producent niet verklappen. 'Maar één ding zal ik wel verklappen: het personage dat verdwijnt, wordt vertolkt door een acteur die daar al een Emmy voor gewonnen heeft.'

Een tip waar de fans weinig mee zijn, want de lijst met Emmy-winnaars is lang. Héél lang:
• Anne Hathaway als Penelope (2010)
• Dan Castellaneta als Homer Simpson (2009)
• Kelsey Grammer als Sideshow Bob (2006)
• Dan Castellaneta als meerdere personages, waaronder opa Simpson, Barney, Krusty, Conciërge Willie, Burgemeester Quimby, Sideshow Mel (2004)
• Hank Azaria als onder meer Chief Wiggum, Moe, Cletus, Apu (2003)
• Azaria als onder meer Comic Book Guy, Moe, Wiggum (2001)
• Azaria als Apu (1998)
• Castellaneta als Homer (1993).