Evy mag ‘Start to run’ niet meer gebruiken
Foto: Bart Musschoot
De Nederlandse Atletiekunie wil Evy Gruyaert verbieden haar bekende slogan ‘Start to run’ nog te gebruiken. 'Wij waren eerst’, zeggen de Nederlanders, en ze dreigen met zware boetes.

 Evy Gruyaert wil vandaag haar ‘Start to run’-smartphone-app presenteren waarmee ze mensen opnieuw warm wil maken voor de loopsport. Maar de Nederlandse Atletiekunie eiste gisteren plots in een dreigende brief dat die lancering afgeblazen zou worden.

Gruyaert mag de term ‘Start to run’ nooit meer gebruiken. Ze moet meteen 2.500 euro ophoesten, zo eist de Unie. En per ‘dagdeel’ moet Gruyaert 1.000 euro boete betalen. Volgens de Nederlanders hebben zij in 2001 'Start to run' al als woordmerk geregistreerd.

De Atletiekunie organiseert sinds enkele jaren ook looptrainingen onder de naam ‘Start to run’. Met minder succes, ook al omdat ze betalend zijn. De Atletiekunie heeft ook een app.

Dat Gruyaert nu ook met een app afkomt, zorgt voor nervositeit. ‘Een spijtige zaak’, vindt Gruyaert. ‘We willen toch allebei gewoon mensen aanzetten om te gaan sporten?'

Ze is niet van plan om de slogan te laten vallen. De slogan zou al jaren bestaan, en zou ooit zelfs door Nike gebruikt zijn.