Ga gratis naar de première van OdysSea, de documentaire van Jimmy Kets
Foto: rr
Op 5 oktober stelt Jimmy Kets zijn nieuwe documentaire OdysSea voor in het Paleis voor Schone Kunsten. De road movie is het resultaat van vier jaar werk en gaat over de reis van Magnumfotograaf Carl De Keyzer langs de Europese kustlijn, waar de gevolgen van de opwarming van de aarde steeds meer voelbaar zijn.

Magnumfotograaf Carl De Keyzer is een man van de lange adem. Aan zijn jongste fotoreportage werkte hij vier jaar. Moments before the flood werd een marathonproject, waarvoor hij 120.000 kilometer met de auto aflegde en overal in Europa de grillige kustlijn in beeld bracht.

In zijn foto’s, waar de zee haast vanaf spat, schuilt een toenemende bezorgdheid. Jimmy Kets: ‘De Keyzer is niet het type van de groene jongen. Maar hij fotografeerde de kust vanuit het idee: dit kan misschien de laatste keer zijn. Moments before the flood groeide uit tot een document, waarin de dreiging van de klimaatopwarming op een impliciete manier aanwezig is.’

Kets volgde Carl De Keyzer zo’n zestig dagen tijdens zijn reportage. Hij had een documentaire film voor ogen als hommage aan een fotograaf die hij bewondert, en die hem tijdens zijn studie voor grafisch ontwerper en illustrator zelf de zin deed krijgen om te fotograferen.

Kets: ‘Maar de film ontstond ook vanuit nieuwsgierigheid. Ik wou weleens zien hoe een collega zo’n megalomaan project aanpakt.’

Las Belgas, het productiehuis achter de film, geeft 20 tickets weg voor de première in Bozar. Stuur een mailtje met uw naam en de naam van de persoon die u meeneemt naar info@lasbelgas.be.

Bekijk hieronder de trailer van de film 

teaser01 from Jurgen Buedts on Vimeo.